25.01.2013 3186

Yunus Emre mahallesi gecekondu önleme bölgesi olarak Çevrekent Kooperatifler Birliğince inşaa edilmiştir. Ulubatlı Hasan Mahallesine bağlı yeni yerleşim merkezi olarak imar edilmiş inşaatların bitmesi ile okul yapılması gündeme gelmiş, yeri 1/1000'lik imar planında ilçe belediyesince 1745 nolu adanın okul yeri olarak ayrıldığı görülmektedir. İnşaat: 1995 tarihinde başlamış olup, 1998 yılının Eylül ayında Eğitim-Öğretim yapmak üzere hizmete girmiştir. Ancak bu okul hizmete girmeden önce mahallenin okul ihtiyacı 1994 yılında mahalli imkanlarla yaptırılan 5 sınıflı şu an Yunus Emre Selahattin AKBİLEK lisesi bahçesinde bulunan bir barakada Yunus Emre İlkokulu adı ile hizmet veriyordu. Zamanla mahalle halkı yerleştikçe baraka ihtiyaca cevap veremez olmuş yeni okul yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Eğitim gönüllüleri emekli öğretmen Nedret ETİKAN ile eşi Arif  ETİKAN çiftinin 1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığına yapmış oldukları bağışla bu okulun yapılmasına vesile olmuşlardır. Böylece bu okulun adı hayırsever vatandaşların adını almıştır. Öğrenci sayısı 450 den 1400 e yükselmiştir. Bu gün okulumuz iyi okul imajını çevreye vermiş olup, talebi artırmıştır. Okulumuz 505 öğrenci, kadrolu 27 öğretmen, 1 idareci ve 1 memur ile tam kapasite çalışmaktadır.