KURUCU

25.01.2013 3073

Arif ETİKAN

1917 yılında İstanbul´da doğdu.Müezzin bir babanın beş çocuğundan birisi idi.Yüksek tahsiline kadar İstanbulda yaşadı.Fen Fakültesi Fizik bölümünü bitirdi.1969 yılında Nedret ETİKAN ile evlendi. Dört yıl Fen Fakültesinde asistan olarak görev yaptı. Ankara Kız Teknik Öğretmen okulu ve çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1994 yılında vefat etti.

Nedret Erdoğan ETİKAN

1937 yılında Dikili´de doğdu.Selanikten göç  eden bir ailenin dört çocuğundan biri idi.  Sanat okulunu bitirdi.1967 yılında evlendi. Evliliklerinden çocukları olmadı. Hem kendisi hem de eşi çocukları çok sever ve eğitime önem verirlerdi. Bu yüzden bir okul yaptırmayı çok arzu ettiler.1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığına yapmış  oldukları bağışla Nedret Arif İlköğretim Okulunun yapılmasına vesile oldular.  Halen Ankarada yaşamını sürdürmektedirler.