Rehberlik Hizmetleri

REHBER ÖĞRETMENLERİMİZ

Büşra UYSAL - Fatih ŞAHİN -

AMACIMIZ

Eğitim sisteminin genel amaçları çerçevesinde öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre en üst düzeyde yararlanmalarına ve gizilgüçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine yönelik olarak öğrencilerimize düzenlenen her türlü rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bu amaçlar doğrultusunda bütünleştirilerek verilir.

İLKELERİMİZ

Okulumuzun eğitim öğretim etkinliği bütünlüğü içerisinde, okulumuzdaki tüm öğrencilere, eğitim ortamındaki seçme özgürlüğünü göz önünde bulundurarak, insana saygıyı, bireysel boyutta gizliliği, bireysel farklılıklara saygıyı, bireye ve topluma karşı sorumluluğu esas alarak, hizmetlerin yürütülmesinde bilimselliği kaynak alarak ve öğrenci, veli,  uzman, öğretmen, yönetici gibi ilgililerin işbirliği ile hizmetlerimizi yürütürüz

ÇALIŞMALARIMIZ

Öğrencilerimize Yönelik Çalışmalar

• Öğrencileri okula, okuldaki alanlara, çeşitli etkinliklere, yeni durumlara alıştırma ve yönlendirme,
  • Öğrencilerin etkili öğrenme ve çalışma becerileri geliştirmelerine yardım etme,
  • Öğrencilerin motivasyonlarını destekleme ve artırma,
  • Özelliklerine uygun üst öğrenim kurumlarına yönlendirme
  • Eğitim sürecinde her öğrenciye; meslekî tercih yapması, kendine uygun mesleğe yönelmesi, iş yaşamına ve mesleğe hazırlanması için gerekli hizmetler.
  • Öğrenciye ve velisine; öğrencinin özellikleri, iş dünyası, meslekler ve bunları edinme yollarına ilişkin güncel bilgiler verme
  • Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak üzere gerekli hizmetler verme
  • Öğrencilerin kişilik ve sosyal gelişimlerine ve olgunlaşmalarına destek olmayı ve bu amaca yönelik düzenlenmiş bireysel ve grup etkinliklerini.
  • Eğitsel, meslekî ve bireysel rehberlik hizmetlerinin sistemli, sağlıklı ve öğrencinin özellik ve gereksinimlerine uygun şekilde verilebilmesi için bireyi tanıma çalışmaları yürütülür.
  • Eğitsel ve meslekî rehberlik ile öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine yönelik olarak grupla rehberlik etkinlikleri düzenlenir. Bu etkinlikler; öğrencilerin gelişimsel gereksinimlerini de karşılayacak şekilde bilimsel standartlara uygun olarak programlanır, uygulanır, değerlendirilir ve geliştirilir. Bu çalışmalarda sınıf öğretmeni ile işbirliği yapılır.

Velilerimize Yönelik Çalışmalar

• Öğrencilerin gelişimsel özelliklerini tanımalarına dönük çalışmalar
  • Seminer, toplantı, veli görüşmeleri
  • Aile içi etkili iletişim, okul başarısının desteklenmesi gibi konularda bilgilendirme çalışmaları
  • Öğrencilerin Bireysel özelliklerini tanımaya dönük çalışmalar.

Öğretmenlerimize Yönelik Çalışmalar

• Danışmanlık